Vitalist, az elérhető étrendtervezőVitalist.hu, előzetes információ

Az elmúlt időszakban üzemeltetési szempontból jelentősen átalakult a vitalist.hu, ami miatt egy ideig kényszerűségből szünetelt is az elérésünk. A háttérben azonban eközben is megfeszített munka folyt, és ennek köszönhetően hamarosan újra elérhető lesz a Vitalist Étrendtervező Rendszer. De már egy megújult köntösben! Jelenleg még az utolsó simítások -, és a tesztelések folynak.

Az indulásról és a változásokról minden korábban regisztrált felhasználónkat email-ben fogunk értesíteni. Terveink szerint a korábbi funkciók mellett új lehetőségekkel is bővítjük majd a rendszert, figyelembe véve a törvényi előírásokat is!

Addig is az új program felületéről egy kedvcsináló kép:

Vitalist Étrendtervező Rendszer, avagy étlaptervezés felsőfokon

Ha étrendtervezéssel, étlaptervezéssel foglalkozik, vagy ha egyszerűen csak tudni szeretné, hogy kiegyensúlyozottan táplálkozik-e, akkor ezt a rendszert pontosan Önnek találták ki. Előre rögzített receptek, és élelmiszerek segítségével állíthat össze különféle étrendeket, vagy akár választhat a számos előre rögzített étlapból is. Ezen étlapokról rengeteg információhoz juthat. Látványos grafikonok segítik az értelmezést, és minden eredmény ki is nyomtatható. Azaz az étlapokról egy komplett dokumentációt is generál a program.

De nincs jelszavam, hogy próbálhatom ki?

Loginnév: demo
Jelszó: demo

Ez egy olyan belépés, amivel áttekinthető a program funkcionalitása, és ezen funkciók java része ki is próbálható. Azonban a próbán túl a program teljeskörű használatát már nem lehet egyedül elkezdeni. Az ehhez szükséges jogosultságokat központilag osztjuk ki. Ezzel kapcsolatban nézze át a használati díjakat, és jelentkezzen a program használatára! De ha még kérdése lenne, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Elegendő csupán egy internetkapcsolat, és egy böngészőporgram!

A rendszer használatához Önnek nem kell semmiféle programot telepíteni a számítógépre, sőt nincs szükség új, és drága eszközök beszerzésére sem. Elegendő csupán egy internetkapcsolat, egy böngészprogram, és már használatba is veheti a programot. Ilyen egyszerű az egész!

A VitalFood Étrendtervező Rendszer eddigi rövid története

A program legelső verziója már 2003-ban elkészült. Ezt még csak igen kevesen - főként szakemberek - használhatták, mivel személyes jellegű ismeretségek alapján terjesztettük. Ez a verzió még vastag-kliens alkalmazás volt, azaz fel kellett telepíteni a számítógépre, és folyamatosan frissítgetni kellett.

Az első verziónál tapasztalt nehézségeket, és hibákat javítgatva eljutottunk egy kifinomultabb második generációs vastag-kliens alkalmazáshoz, mely a terjesztés nehézségei miatt még továbbra is csak elenyésző számban létezett.

Ezután 2009-ben úgy döntöttünk, hogy kihasználjuk az internet adta lehetőségeket, és az eddigi tapasztalatokat felhasználva áttértünk a böngészőben futtatható harmadik verzióra. Ez a verzió hosszú éveken át működött.

De itt sem álltunk meg! A hosszú évek során a harmadik verzió technikai megoldásai is már elavultak, és a technológia folyamatos változásai miatt sokszor már nem is úgy működtek, ahogy az elvárható lett volna. Ráadásul a jogszabályi környezet is sokat változott. Emiatt 2018-ban egy kényszerű szünet után - a PLATform keretrendszer keretei között - elkészítettük a rendszer következő verzióját is. Ezt láthatod ezen az oldalon.