Babakocsi-választás

Babakocsi-választás
Babaruha Babaruha olcsón Babakocsi-választás Chicco babakocsik


Fogyókúra
Kívácsi vagy, hogy mennyit kell enned, hogy csökkenjen a testsúlyod?
www.vitalist.hu


Mi alapján válasszak babakocsit?

Aki erre a kérdésre egy mindenkire illő választ tud adni, az előtt megemelem a kalapom! ;) Én is csak a saját tapasztalataimat fogom most leírni.

Ezek szerint egyetlen babakocsi - persze csak a még megfizethető kategóriákból választva - nem képes minden igényt kielégíteni, tehát érdemes már eleve úgy készülni, hogy több babakocsit is fogunk vásárolni, ahogy telik az idő. Mi két gyerekkel eddig összesen 6 babakocsit használtunk már, amiből eddig 3 totálkáros is lett.

De nézzünk akkor pár alapvető szempontot:

  • Ha az ember lift nélküli emeletes házban lakik, ráadásul nincs a földszinten babakocsitároló sem, akkor érdemes a kisebb, és könnyebb típusok közül választani. Ugyanez igaz akkor is ha a tömegközlekedést gyakran fogjuk használni.
    Mi például egy robosztus fekvő kocsit vettünk először, aminek még a kereke sem volt bolygós. Mondanom sem kell, hogy azóta is a padláson porosodik, kihasználatlanul.
  • Gyakori gépkocsihasználat mellett fontos szempont, hogy a babakocsi beleférjen az autóba.
  • Az elején nem is tűnt fontos szempontnak, de később már kritikussá vált, hogy bolygós kerekű legyen-e a választott babakocsi, vagy sem? A válasz: mindenképpen!
    Könnyebb irányítani, és a látszattal ellentétben elég strapabíróak a bólygókerekes bakakocsik is.
  • A kerékmérettel kapcsolatban érdemes arra figyelni, hogy rosszabb útviszonok közé, esetleg terepre, igyekezzünk nagyobb kerekű babakocsit választani! Normális utakra lehet kisebb kerék is.

Egybe minden?

graco_quattro_tour_deluxe_babakocsi_venus_1Jó választás-e, ha a választott babakocsi mindent tud? Ellátja a hordozó szerepét, fekvőkocsi, és sportkocsi is egyben, stb.?

Ha elég strapabíró, akkor elképzelhető hogy megéri, bár érdemes azon elgondolkodni, hogy hány gyereket szeretnénk, és hogy szükség lesz-e a funkciók párhuzamos használatára?

Ha ugyanis a nagyobb gyerek már a sport-babakocsiba ülne a kisebb meg még hordozóba, akkor hiába is tudja a kocsink mindkét funkciót, egyszerre úgysem használhatja azt a két gyerek. Ilyenkor gazdaságosabb lehet két egyszerűbb babakocsi vásárlása, melyek végigkövetik mindkét gyerek szükségleteit, és mivel egyszerűbbek, jó eséllyel olcsóbbak is, és a kevesebb alkatrész kevesebb hibalehetőséget is hordoz.

 

 További érdekes tartalmak
Travian élményeim
Politikai szavazás
Elsősegélydoboz
Ki a kurva?
Éden Hotel 2
Bankok
Babaruha
Lőwy Árpád

Kiemelt oldalak
Mesék gyermekeknek
FotoRace - képértékelés
Vitalfood, étrendtervező
Utazás Okosan
Levelezőlista OkosanÉden Hotel 2www.canga.hu :: Toplista :: Statisztika :: Bannercsere ::