Buda Gábor

Buda Gábor
Az Alma együttes Dalok   Tagok: Buda Gábor Maroevich Zsolt Szabó Tibor Székely Zoltán


Fogyókúra
Kívácsi vagy, hogy mennyit kell enned, hogy csökkenjen a testsúlyod?
www.vitalist.hu


alma_budaigaborAlma Együttes: Buda Gábor

/alapító/ gitár, ének, vokál

Született: 1974.01.08-án, Budapesten

Pályáját gyerekszínészként kezdi a Harlekin Gyerekszínházban. Évekig játszik a Vidám Színpadon, valamint a Madáchban Színházban.

A zenélés már korán élete részévé válik. Mikor 15 évesen önszorgalomból elkezd gitározni tanulni, néhány akkord elsajátítása után rögtön megszületnek az első szerzemények.

Énektechnikát először Bécsi Gizellánál tanul, az Aranytíz Musical Stúdióban színészi és énekesi képességeit fejleszti tovább. Az OSZK-ban évekig Sík Olga az énektechnika-mestere.

Egy gimnáziumi barátság nyomán 1996-ban megalapítja az Alma Együttest. Mivel eddigre már több száz saját szerzeménye készül, kezdetekben a felnőtt közönségnek játszanak József Attila, Radnóti, Kosztolányi, Arany János, Petőfi és Romhányi versmegzenésítéseket. Ekkor még életében azonos fontossággal bír a színház és a zene. Nem véletlenül ezekben az években több zenés színházi produkcióban vesz részt, illetve több darabhoz komponál zenét.

Az Almával egy véletlen felkérés kapcsán kezdenek el gyerekeknek zenélni. Az első gyerekkoncertnek akkora sikere van, hogy ott azonnal további 4 felkérést kapnak. Rövid időn belül azon kapják magukat, hogy szinte már csak gyerekeknek zenélnek.
1999-ben átmenetileg az USA-ban próbál szerencsét. A kint töltött közel 1 év törést hoz az Alma életében, az itthon maradt zenész kollégák a frontember nélkül végül feloszlásra kényszerülnek.
Hazatérve megújult erővel alakítja újjá az együttest, immáron elfordulva a színész mesterségtől- végleg a zene útját választja.

2002-ben nősül meg, feleségével (aki egyben a zenekar menedzsere) és 5 kutyájával egy Pest közeli kisvárosban lakik és alkot.További érdekes tartalmak
Hitelkiváltás 1. rész
The Voice
Tartalomgyártás
Béka-kirakós
Mese
Székely Zoltán
A magyar nyelv
Értetlenség

Kiemelt oldalak
Mesék gyermekeknek
FotoRace - képértékelés
Vitalfood, étrendtervező
Utazás Okosan
Levelezőlista OkosanSzabó Tiborwww.canga.hu :: Toplista :: Statisztika :: Bannercsere ::