Elsősegélydoboz

Elsősegélydoboz


Fogyókúra
Kívácsi vagy, hogy mennyit kell enned, hogy csökkenjen a testsúlyod?
www.vitalist.hu


Lejárt az elsősegélydoboz!

Bizony, a rendőr büntet érte. Az interneten terjedő pletykák igazak. Állítólag azonban a büntetés nem 50.000Ft, csak 5.000Ft. Már ha megvan a csomag, de lejárt. Azonban hallani olyan pletykát is, ha nincs elsősegélydoboz, akkor 50.000Ft,ha van, de lejárt, akkor "csak" 30.000Ft. És persze állítólag nem is utaznak direkt erre a rendőrök, csak annyira nézik, mint eddig.

Mondjuk engem már majd tíz éve nem állítottak meg ellenőrzésre, így nem igazán tudom eddig mennyire vizsgálták az elsősegélydoboz meglétét, illetve érvényességét. Mindenesetre, ha én rendőrfőnök lennék, aki a mostani gazdasági helyzetben jó eséllyel alig kap az államtól elegendő pénzt az állomány fenntartásához, én tutira kiadnám suttyomban a parancsot, hogy bizony kedves kollegák nézzétek csak azt a elsősegélynyújtó dobozt! Szóval nem érdemes halogatni a dolgot, aki nem akarja, hogy szivassák, az bizony vegyen egy új elsősegélynyújtó dobozt!

Merthogy ugye mindenki legalább megnézte már!? Jelentkezzen az, akinek nem! Valaki? Senki? Tényleg!? Mindenkinek lejárt már??? Na akkor lehet idesorakozni, mert már írom is sorban a sárga csekkeket a helyszíni bírságról. Ugye-ugye?

Jó kérdés persze, hogy miért lett ez ilyen fontos hirtelen? Eddig miért nem ellenőrizték a rendőrök az elsősegélynyújtó dobozt? És ha most tényleg ilyen fontos lett, akkor miért nem hagytak az embereknek időt a felkészülésre? Mondhatták volna azt, hogy nyár végén kiemelt ellenőrzés lesz, amikor is minden esetben ellenőrzik az elsősegélynyújtó dobozt, és annak tartalmát is! Akkor mindenki szépen felkészül, megveszi az új dobozot, ha szükséges, és kész. Így egy kicsit olyan érzése van az embernek, hogy ezen valaki meg akar gazdagodni. Vagy az elsősegélynyújtó dobozok gyártói, vagy a rendőrség. 

És hogy mindezt miért gondolom? Egy pár hete, - hónapja még 1-2.000Ft volt egy normál elsősegély ára. Most már akár 5.000Ft-ért is árulják már, ha árulják egyáltalán. És persze miért ne!? Még 10.000Ft-ért is megéri, hisz 50.000Ft-ot lehet vele spórolni. Abba bele sem merek gondolni, hogy mennyi egy ilyen elsősegélynyújtó doboz előállítási költsége!

Hol lehet kapni elsősegély dobozt?

És itt jön a nagy csavar! Hisztéria, és pánik az már van, mindenki be akarja tartani a törvényt, senki sem akar 50.000Ft-os büntetést fizetni, így mindenki elsősegélydobozt akar venni.

De sehol sem lehet kapni!

Elfogyott!

Nem is lesz!

Ha lesz is, csak tíz darab, amit már lefoglaltak a múlt héten! Majd talán jövő hónapban, de nem ígérte biztosra a szállító, nem tudjuk mikor várható, stb.

Mindez persze a rendőrt egyáltalán nem érdekli. Ha megállít, és ellenőrzi a dobozt, akkor jó eséllyel igen alapos lesz, és ha hibát talál, akkor szerintem bizony nem fog megelégedni a szóbeli figyelmeztetéssel.

Hibát találni pedig könnyű! Ugyanis nem elég csak az, hogy az elsősegélydoboz lejárati dátuma megfeleljen. Minden egyes összetevőjének megfelelő érvényességgel kell rendelkeznie!

És minden egyes összetevőnek meg kell lennie!

Az elsősegélydoboz előírt tartalma

Mindennek meg kell lennie, de persze jelenleg még hiányos elsősegélydoboz sem kapható, a patikákban meg ugyan elvileg foglalkoznak az "alkatrészekkel", de gyakorlatilag a szükséges eszközök fele sem kapható, így ugyanott vagyunk, ahol a part szakad.

 • steril gyorskötöző pólya (10 cm × 5 m) 4 db
 • steril gyorskötöző pólya (5 cm × 5 m) 2 db
 • steril mull-lap (6 × 6 cm/100 lap) 2 db
 • egyenként csomagolt vágott mullpólya (10 × 5 m) 4 db
 • steril mull-lap (50 cm × 80 cm) 3 db
 • kéztisztító/fertőtlenítő lap 4 db
 • fóliakesztyű 1 pár
 • háromszögletű kendő 2 db
 • biztosítótű (40 mm-es) 4 db
 • ragtapasz (1,25 cm × 5 m) 1 tekercs
 • olló (rozsdamentes acélból, 110–150 mm-es) 1 db
 • polividonum jodatum hatóanyag tartalmú sebfertőtlenítő oldat (30 ml) 1 db
 • sebtapasz vágható (6 × 10 cm) 2 db
 • higiénikus arcmaszk (lélegeztetéshez)  1 db
 • gumis rögzítésű sebészeti szájmaszk  1 db
 • elsősegélynyújtás képekben 1 db
 • tartalomjegyzék 1 db


További érdekes tartalmak
Nyaralás
Kerékpározás
Gatech Bt.
Hitelkiváltás 2. rész
Ismerősök
Penészedés
Nem alszik a baba!
Okosan.org

Kiemelt oldalak
Mesék gyermekeknek
FotoRace - képértékelés
Vitalfood, étrendtervező
Utazás Okosan
Levelezőlista OkosanFormákwww.canga.hu :: Toplista :: Statisztika :: Bannercsere ::