Facebook

Facebook
Facebook közösségi oldal Like gomb beillesztése Élet a Facebookon Ismerősök


Fogyókúra
Kívácsi vagy, hogy mennyit kell enned, hogy csökkenjen a testsúlyod?
www.vitalist.hu


A Facebook közöségi oldal

A Facebook egy közösségi oldal, mely összeköt barátaiddal és azokkal, akikkel együtt dolgozol, tanulsz vagy egyszerűen körülötted élnek. A Facebook segítségével kapcsolatot tarthatsz ismerőseiddel, korlátlan mennyiségű fényképet tölthetsz fel, hivatkozásokat és videókat oszthatsz meg, valamint többet megtudatsz ismerőseidről, akikkel nap mint nap találkozol.

A mostani Facebook elődjét egy amerikai srác, Mark Zuckerberg, dobta össze brahiból 2003-ban. Kezdetben csak egy egyszerű egyetemi lapra gondolt, de végül a közösségi oldal dollárdmilliárdossá tette. Igazi sikersztori.

Az aktív tagok száma mára meghaladja az ötszázmilliót, és már a világ majdnem minden tájáról találunk Facebook-olókat. Sőt a történet megragadta Hollywood figyelmét is, és "Közösségi háló" címmel készítettek is egy filmet a Facebookról.

Mostanra pedig már az szóbeszéd járja, hogy akinek nincs Facebook loginja az lemarad a közösségi élet alapjairól. Sőt cégeknek egyenesen kötelező egy Facebook oldal elkészítése is, hisz a versenytársaknak is van ilyen.

Mire is jó a Facebook?

A Facebookon amellett, hogy megkeresheted az ismerőseidet, és kommunikálhatsz velük, rengeteg mindent lehet csinálni. Számos alkalmazás segíti a korlátlan(!) időtöltést. Közel hatszázezer alkalmazás van jelenleg a Facebookon, valamilyen hasznos, haszontalan, vicces, vagy meglepő szolgáltatást kínálva.

Van például olyan bizar alkalmazás is, ami megmondja a halálunk időpontját, és módját is. Egyszóval bár lehet élni Facebook alkalmazások nélkül, de  a közösségi oldal biztosan kevésbé színes - igaz, lehet kellemesebb - hellyé válna.

A Facebook cégek, vagy egyéb csoportosulások számára is rejt magában lehetőségeket. Az úgynevezett Facebook oldalak segítségével - amit a felhasználók követhetnek - bármikor információkat juttathatunk el a célközönségünknek. Ez ugye egy remek reklámlehetőség.

A Facebook veszélyei

A népszerűség magában hordozza a veszélyeket is. Az egyik ilyen veszélyforrás a mostanra Facebook-függőségnek nevezett jelenség. Sokan ugyanis nem tudják már eldönteni hogy hol a határ, és "jobb esetben" csak az iskolai órákat osztják meg, de extrém esetekben akár a szülés közben is csak azon jár az eszük, hogyan tegyék közzé a pillanatot.

A másik nagy veszély, ha ész nélkül gyűjtjük a "barátokat". Olyanokat, akiket igazándiból futó ismerősnek is csak nehezen mondanánk. Ráadásul a Facebook adatlapunkon minden személyes adatot közlünk is magunkról. Így gyakorlatilag bárki hozzájuthat bármilyen információhoz rólunk.

A tanulság az, hogy mint mindent a Facebook-olást is csak ésszel szabad csinálni.További érdekes tartalmak
Árfolyamgát
Nyaralás
Gatech Bt.
Sörkollektor
Hírek
Penészedés
Alma: dalok
Dallas, Ewing

Kiemelt oldalak
Mesék gyermekeknek
FotoRace - képértékelés
Vitalfood, étrendtervező
Utazás Okosan
Levelezőlista OkosanIsmerősökwww.canga.hu :: Toplista :: Statisztika :: Bannercsere ::