Ismerősök

Ismerősök
Facebook közösségi oldal Like gomb beillesztése Élet a Facebookon Ismerősök


Fogyókúra
Kívácsi vagy, hogy mennyit kell enned, hogy csökkenjen a testsúlyod?
www.vitalist.hu


A napokban olvastam egy cikket, miszerint egy kis ingyen reklámozáshoz, meg adatgyűjtéshez tökéletes megoldás a Facebook rendszere. Nem kell mást csinálni, mint regisztrálni egy kamu email címet, és már lehet is menni a Facebookra csinálni egy új belépést. Az új belépéssel meg lehet jelölgetni fűt-fát, és hamar többezer ismerősünk lesz.

Gondoltam, hogy ezt én is letesztelem. Igencsak érdekelt, hogy tényleg ennyire figyelmetlenek vagyunk-e! Gyorsan csináltam egy Facebook logint, miszerint én egy idősödő pesti nő lennék, bízva benne hogy így eléggé szimpatikus leszek mindenkinek.

Első körben egy mesefigurával probálkoztam profilkép helyett, de így azért nehezebben ment a dolog, páran visszakérdeztek a jelölésemre, hogy ki is vagyok, és miért is jelölök? Persze csak páran, a többség így is visszaigazolt, némelyek még meg is köszönték a jelölésemet. Aztán kerestem egy női képet a neten, kicsit beletúrtam egy képszerkesztő programmal, ruhát cseréltem rajta, stb. és voala: Készen is volt az új profilképem! Ezután már alig-alig kérdezett vissza valaki, mindenki szépen visszaigazolta az ismeretséget.

Sőt volt aki maga küldött nekem felkérést, hogy ő ismer engem. És ráadásképpen akadt még egy udvarlóm is, akit alig tudtam leépíteni. ;)

Nos az én végső tapasztalatom ebben az ügyben, hogy egy hét alatt találtam körülbelül 300(!) ismerőst, akit igazándiból soha nem is láttam. Róluk elég sokmindent megtudhattam az adatlapjukon keresztül. Nekik simán küldhettem mindenféle linkeket, meg reklámanyagokat.

Azonban!

Bár a felhasználók igen figyelmetlenek, és felelőtlenek, a Facebook azért résen volt. Az eltelt egy hét után letiltották a fiókot, mert szerintük ismeretleneket jelölgetek. Ez persze igaz, de azért nem semmi, hogy kiszúrták! Elismerésem!

A másik probléma, hogy letszteltem az átkattintási hajlandóságot is. Azaz kitettem egy linket, és néztem mennyien kattintanak rá. Annyi tervezés volt a dologban, hogy nem teljesen összevissza jelölgettem az elején, hanem egy bizonyos vélt érdeklődésű embereket próbáltam összegyűjteni. Konkrétan kisgyermekes szülőket kerestem, amit a profilképekről nagyjából előre lehett látni, a bedobott link pedig egy meseoldalra mutatott, egy elég figyelemfelkeltő képpel.

Nos az átkattintási arány siralmas volt. A 300 Facebook "ismerősöm" közül talán ha 10 ember kattintott a linkre egy hét leforgás alatt.

Összegezve a tesztprojekt eredményét számomra kiderült, hogy olyan "jó" marketinges vagyok, hogy egy célzott hirdetéssel sem vagyok képes eladni semmit sem, még a célcsoportnak sem. :D

A másik tanulság, hogy bár mi felhasználók figyelmetlenül kiadjuk személyes adatainkat bárkinek, azért a nagytestvér valamennyire figyel ránk. Facebook papa előbb-utóbb kiszűri az ilyen jellegű adatszerzésre épülő hamis profilokat.

Azaz - bár némi minimális eredmény azért kimutatható volt átkattintás terén - végeredményben az egész tesztprojektet sikertelennek minősíthetjük.

Nem éri meg ezzel foglalkozni, mert amellet hogy ez egy ejnyebejnye dolog, több energiát is visz el, mint amennyi hasznot hozhat!További érdekes tartalmak
Formák
Nyakkendőkötés
Lőwy Árpád
Árfolyamgát
PHP obfuszkálás
Babaruha olcsón
Összeesküvés
Székely Zoltán

Kiemelt oldalak
Mesék gyermekeknek
FotoRace - képértékelés
Vitalfood, étrendtervező
Utazás Okosan
Levelezőlista OkosanSpamwww.canga.hu :: Toplista :: Statisztika :: Bannercsere ::