Google reklám

Google reklám
Google reklámTartalomgyártás


Fogyókúra
Kívácsi vagy, hogy mennyit kell enned, hogy csökkenjen a testsúlyod?
www.vitalist.hu


Egy érdekes momentum

Az "Okosan.org" projekt nem is titkolt célja, amellet hogy blog jelleggel írásokat közölhessünk a nagyvilággal a saját szórakozásunkra, és persze mások kíváncsiságának kielégítésére számos témában, hogy az oldalon elhelyezett Google reklámok némi bevételt is termeljenek. Túl sok anyagi hasznot persze nem remélhetünk, de talán éves szinten elérhető, hogy a webhely költségei fedezve legyenek.

Ennek érdekében tehát némi figyelmet fordítunk az oldalon megjelenő tartalom mennyiségére, és minőségére is. Igyekszünk úgy megírni a cikkeinket, ahogy egy látogató a legjobban élvezheti, mert tapasztalataink szerint így érhető el a legnagyobb látogatószám, így érhető el a legnagyobb bevétel is.

Tapasztalat alatt azt értem, hogy a Google-reklám -, Google rangsor -, PageRank -, linkmarketing -, és látogatottságnövelés témában már elég sok kísérletet végeztünk, elég sok weboldalt beüzemeltünk, és tartunk karban, és így kialakult már egy általánosságban működőképes rendszer képe a fejünkben. Nagy durranást ugyan még nem sikerült soha elérni, de egy tisztességes látogatottságot azért néha sikerült már felmutatnunk. Mindez azért figyelemreméltó, mert minden kísérletünk, és minden projektünk, bármilyen témáról legyen is szó, befektetés nélkül készült. Egyedül a tárhely díja merül fel költségként, semmi egyéb ráfordítás nem történik soha, tehát a reklámkiadások, a marketing-anyagok, stb. felejtősek. Ez az egész inkább csak egy szórakozás, és hobbi, mint üzlet.

De a lényeg, amiért ez a bejegyzés született, hogy az egyes oldalak teljesítményét figyelve a következő érdekességet vettük észre:

A http://kurva.okosan.org aloldalunkon NEM jelennek meg a Google hirdetések! (Csak a saját hirdetéseink.)

Persze értem én, hogy bizonyos tartalmak mellett a Google szabályzata szerint nem lehet elhelyezni a hirdetési blokkokat, és gondolom ez ellen van egy "bolondbiztos" védelem is, ami jelen esetben eltünteti a hirdetéseket az adott oldalról. Jelen esetben biztos vagyok benne, hogy az a bizonyos szó, mely a fenti oldalon számtalanszor előfordul, az verte ki a biztosítékot a Google automata védelmében.

Azonban a ha jobban megnézzük a kérdéses oldalt egyből láthatjuk, hogy a címével ellentében mégsem az utca sarkán álldogáló pénzért mindenre kapható hölgyekről szól, illetve nem úgy. Az oldal lényege, hogy óvodások szavait közöljük, melyben elmondják, hogy szerintük kik is ezek a "hölgyek". Igazándiból az egész egy elég vicces gyűjtemény, amit minden korosztálynak csak ajánlani tudunk.

A Google persze jó eséllyel csak bizonyos szavak előfordulását figyeli, és nem a jelentésüket, illetve a szövegkörnyezetet. Abból a bizonyos szóból pedig nem csak egy-két előfordulást találhat, hanem rengeteget! Ide már szándékosan nem írom le, csak virágnyelven, hisz nem cél hogy ezen az oldalon is eltűnjenek a hirdetések! :D

Szóval kedves hirdetéselhelyező webmesterek, célszerű a publikálandó tartalmakat kicsit szigorúbban - kicsit robotként is - szemlélni, hisz a Google automatizmusa igencsak prűd, és még vicces tartalmakban sem tűr meg bizonyos szavakat!

Kiegészítés:

Most vettem észre, hogy a Dundikáról szóló cikkben sem jelennek meg google reklámok. Pedig abban igazán semmi csúnya szó nem szerepel. Lehet, hogy már bizonyos közszereplők neve is ki van szűrve???További érdekes tartalmak
Egészségügy
Mondások
Tartalomgyártás
Nyakkendőkötés
Nyaralás
Dundika
Értetlenség
Alma: dalok

Kiemelt oldalak
Mesék gyermekeknek
FotoRace - képértékelés
Vitalfood, étrendtervező
Utazás Okosan
Levelezőlista OkosanPHP obfuszkáláswww.canga.hu :: Toplista :: Statisztika :: Bannercsere ::