Hírek

Hírek
Politika Hírek


Fogyókúra
Kívácsi vagy, hogy mennyit kell enned, hogy csökkenjen a testsúlyod?
www.vitalist.hu


Hírek, híradó

Gondolom másnak is feltűnt már, hogy a legnépszerűbb televíziós adók hírműsorai igencsak megváltoztak az utóbbi időben. Gondolok itt arra, hogy korábban voltak politikai blokkok is. Illetve előfordultak olyan blokkok is, melyek nem politikáról szóltak. Azaz nem is olyan régen a hírek java része még külpolitikáról, és belpolitikáról szólt. És volt persze mindig egy állatkás, vagy kiscicás hír is a végére!

Régebben még megtudhattuk a híradóból, hogy milyen törvényekről folyt a szavazás az Országházban, melyik politikus mit mondott a felszólalásában, és úgy általában lehetett tudni, hogy merrefelé halad az ország. Mindez persze nem volt független, de mivel mindenről szó volt, ellenzéki és kormánypárti oldalról is voltak bejátszások, így azért nagyjából lehetett sejteni valamit. Én még a parlamenti közvetítésekre is emlékszem.

Kékfény

De most - mondjuk 2011 óta - mi a helyzet? Ugye? Jelentős a változás nem? Nézzük sorba a mostani hírkínálatot:

 • Felrobbant ...
 • Kirabolta ...
 • Agyonütötte ...
 • Lelőtte ...
 • Megkéselte ...
 • K.Zoltán, B.Gábor, H.Imre, ...
 • Ellopta ...
 • Elütötte ...
 • Szörnyethalt ...
 • Feldarabolta ...
 • Elszökött ...
 • Megzsarolta ...
 • Cukikiskutya, cukikisdelfin, ...

Érdekes ugye? Vagy nem? Hát be kell valljam, én nem vagyok egy szívesen politizáló ember, de a híradónak szerintem nem ezekről kéne szólnia. Volt annak idején egy műsor - vagy még talán van is??? - a Kékfény. Ezeknek a "híreknek" szerintem ott a helye. A híradóban véleményem szerint aktuálpolitikai híreknek kellene szerepelniük.

Legyen benne az Orbán, meg a Gyurcsány. Legyen benne a többi is! Veszekedjenek, mondják el egymást hazugnak, meg mindennek, de legalább tudjunk róla! Mert most, hogy senki nem tud semmit, mivel a hírekben nincs semmi, mindenki csak erősen elfogult forrásokból értesülhet a hírekről. Valaki egy így elfogult forrásból, valaki meg egy úgy elfogult forrásból. (A lényeget pedig jól elsunnyogják!) Mi meg megyünk mind az utcára tüntetni, meg ellentüntetni.

Vissza a politikai híreket!

De vajon miért alakult ez így? A magyar embert ennyire nem érdekli a politika? Mindenki csak a karambolokat, meg a késeléseket akarja látni? Nem hinném! Szerintem a médiákat befolyásoló törvények olyan hihetetlenül bonyolultak, kuszák, és értelmezhetetlenek, hogy a hírműsorok összeállítói nem merik a horribilis büntetéseket megkockáztatni, és inkább nem vetítenek politikai blokkokat.

Ugyanis nem lehet tudni mit szabad leadni, és mit nem. Nem lehet tudni mi alapján történik a büntetések kiszabása, és végül nem lehet tudni a büntetés nagyságát sem. Leegyszerűsítve a médiatörényt, én nagyjából így írnám le: "Vigyázz magadra, mert ha nem jót szólsz nagy büntetést kapsz!" De hogy ez alapján akkor most mit lehet még, és mit nem, az nem derül ki pontosan. Így már érthető a hírműsorok megváltozása.

Ez engem mindenesetre eléggé elszomorít, így az én jelmondatom az, hogy akarjuk vissza a politikai híreket!További érdekes tartalmak
Buda Gábor
Hírek
Simándy József
Értetlenség
Összeesküvés
Szabó Tibor
A magyar nyelv
VV Veronika

Kiemelt oldalak
Mesék gyermekeknek
FotoRace - képértékelés
Vitalfood, étrendtervező
Utazás Okosan
Levelezőlista OkosanSörkollektorwww.canga.hu :: Toplista :: Statisztika :: Bannercsere ::