Hitelkiváltás 1. rész

Hitelkiváltás 1. rész

1. rész: Takarékszövetkezetek      2. rész: Bankok      3. rész: Árfolyamgát  Fogyókúra
Kívácsi vagy, hogy mennyit kell enned, hogy csökkenjen a testsúlyod?
www.vitalist.hu


A takarékszövetkezetek, és a halasztott tőketörlesztésű hitelkiváltás

A hitelkiváltási lázban égve bennem is felmerült, hogy végre itt a lehetőség, és kiszállhatnék a folyamatosan dráguló hitelemből. A médiából ömlő információk szerint ugyan szegény bankokat így akkora veszteség érné, hogy belerokkannának, de én mint korábbi felelőtlen hitelfelvevő, akár még meg is gazdagodhatnék az ügyletből! Ráadásul ezt a gazdagodásomat pedig a magyar állam állná! Micsoda üzlet, ez engem is érdekel, én is, én is, én is!!!

A minap meg is próbáltam hát érdeklődni pár környező, és távolabbi takarékszövetkezetnél hitelkiváltás céljából, hisz a hírek szerint a bankoknál eleve reménytelen a helyzet. Állítólag azonban a takarékszövetkezetek olyan ajánlatokkal várják az érdeklődőket, hogy leesik majd az állam!

Nos lássuk, mire jutottam velük!

125.000 Svájci Frank halasztott tőketörlesztésű építési hitelt szeretnék kiváltani, amire jelenleg kb. 130.000Ft-ot fizetek havonta, és még 17 év van hátra. A jelenlegi konstrukciómhoz még két Fundamenta is tartozik, melyek betörlesztési céllal rögzítve vannak a hitelhez. A kiváltáshoz szükséges összeg a rögzített árfolyamon számolva 22.500.000Ft lenne.

Bár a törvényi korlátok közé simán beférnék, hosszas telefonálgatás után még is rá kellett döbbennem, hogy ez az akció nem nekem szól. A következő akadályokba ütköztem:

  • A kérdéses ingatlan jelenlegi becsült értéke 30.000.000 Ft, ami szükséges új hitel fedezeteként egyáltalán nem elegendő.
  • A megkérdezett takarékszövetkezeteknél egy ekkora hitelre a havi törlesztő 200.000-250.000 Ft között mozogna, és a jelenleg futó Fundamenta számláimmal nem tudnék mit kezdeni. Esetleg tetemes veszteség mellett felmondhatnám őket. Vagy tovább is fizethetném, ha bírnám, ami további 40.000 Ft kiadást jelentene.
  • Ekkora havi törlesztőrészlethez a takarékszövetkezetek 500.000-600.000 Ft igazolható nettó(!) bevételt követelnek. Mivel a feleségem még gyesen van, és a gyest ráadásul nem is számolják terhelhető bevételnek, így a teljesítéshez szükséges bevételek jelentős részét nem is számolhatom ebbe bele.
  • Sok takarékszövetkezet ekkora mennyiségű hitelt nem is ad, így eleve szóba sem álltak velem.
  • Sok takarékszövetkezet csak a környékén élőkkel köt szerződést, így a messziről jött embert udvariasan a saját területén lévő fiókokba irányítják.

Összességében, ha a közeli -, és távoli hozzátartozóim mindegyikét belerángatnám kezesként és ingatlanfedezőként, akkor mindannyiunk fizetése már elegendő lenne, az egész család ingatlanvagyona pedig már megfelelő fedezet lenne ahhoz, hogy felvegyek egy olyan Forinthitelt, amire jelenleg 100.000 Forinttal kéne többet fizetnem, mint a jelenlegi Frankhitelemre.

Ráadásul már felröppentek olyan - időközben túl gyorsan megcáfolt - hírek is, hogy akik a hitelkiváltásban részt vesznek, azok kiemelt vagyonosodási ellenőrzésekre számíthatnak. Gondolom minden családtagom szívesen töltögetné a 100 oldalas bevallásokat, amiben olyasmikről kell nyilatkoznia, hogy hány cukorral issza a kávét.

Természetesen a bankokat is fel fogom még keresni, de bevallom erős kétségeim vannak egy eredményes hitelkiváltással kapcsolatban.További érdekes tartalmak
Összeesküvés
Művészet
Donate a car
Női sofőr
Facebook
Szabó Tibor
StarCraft
Alma Együttes

Kiemelt oldalak
Mesék gyermekeknek
FotoRace - képértékelés
Vitalfood, étrendtervező
Utazás Okosan
Levelezőlista OkosanIsmerősökwww.canga.hu :: Toplista :: Statisztika :: Bannercsere ::