KábelTV

KábelTV


Fogyókúra
Kívácsi vagy, hogy mennyit kell enned, hogy csökkenjen a testsúlyod?
www.vitalist.hu


Bevezető

Ez bizony nem egy kábeltv-s cégeket reklámozó oldal lesz! Saját tapasztalatomat írom le két társaságról. A DigiTVÍ-ről, és az Invitelről. A szolgáltatásuk minőségéről, és az ügyintézések menetéről. Számomra egy ilyen szolgálatónál a használható sávszélességű internet a legfontosabb, majd a nézhető TV csatornák (gyermekeim miatt pl fontos a Minimax), és egy emberi ügyfélközpont, ahol meghallgatnak, és segítenek is. De vágjunk is bele!  

Invitel

Egy pár éve kiköltöztem Budapesről az agglomerációba, és emiatt szolgáltaót kellett váltanom. Sajnos ahova költöztem, ott nem igazán volt választék. Zsinóron egyedül az Invitel nyújtott bármiféle szolgáltatást. Mobilnet, és parabola-antennás megoldások ugyan lettek volna, de ezeket én nem igazán szeretem. Egy mobilnetet pl. igen nehézkes több számítógép között megosztani, az antennát meg a legkisebb szellő is bezavarja...

Szóval maradt az Invitel. Kemény ADSL 1Mbit/sec internettel!

Nem mondom, hogy száguldott, de még elgyalogoltak a bitek, és volt Minimax is! Az ügyfélszolgálat normális volt, a szerelők barátságosak. A szolgáltatás ára kicsit magasabb volt mint szerettem volna (~9e Ft), de hát a monopolhelyzet ugye ezzel jár. Mondjuk, hogy ez is belefért.

El is voltam velük 2 évig.

Voltak persze kisebb problémáim, például néha kockásodott a kép a TV-n, amit sosem tudtak megoldni, de legalább lelkesen próbálkoztak mindig, amikor bejelentettem. ;) Néha meg felhívtak, hogy szívesen adnának nekem ugyanezért a havidíjért dupla sávszélességet (2Mbit/sec-et 2012-ben!!!), de inkább mégsem, mert nem bírja a hálózatuk. :D :D :D

Aztán egyszercsak lejárt a hűségnyilakozatom, és megkerestek, hogy nincs e kedvem egy ingyen vezetékes telefonhoz. Csak azt kell fizetni, amit beszélek, és annak is jók a percdíjai. Mondom ez a hülyének is megéri, el is fogadtam. Csak hát kedvesen elfelejtettek tájékoztatni, hogy ezzel egy újabb év hűséget aláírtam, aminek a felmondása valami 100e Forintos tétel lett volna! Kedves ugye?

Igazándiból nem is zavart volna, ha időközben a DigiTV nem húz ki egy üvegszálat az utcánkban, és nem kezd el 40MBit/sec-et kínálni feleáron, 5e Forintért. Ekkor kezdett zavarni az a plusz egy évnyi Inviteles hűségnyilatkozat.

De gondoltam, ha már így jártam, legalább megpróbálom a legtöbbet kihozni belőlük! Elkezdtem éreklődni, hogy milyen jobb csomagot tudnának adni olcsóbban. Hiszen itt a konkurencia, és az Inviteles szerelő is - aki időközben a spankimankim lett - elmondta, hogy simán mehetne nálam a 4-5MBit/sec garantált(!) sávszélesség, csak kérnem kell! Hát én kértem, de nem adták. Sőt amikor ezügyben telefonáltam, akkor néha nemes egyszerűséggel csak lecsapták mondat közben a telefont, vagy ígértek egy gyors visszahívást, amit azóta is várok. Egyszóval 4-5 érdeklődés után sem jutottam előrébb.

Viszont időközben lejárt a hűségidőm, szabad lettem, mint a madár! ;)

DigiTV

Eljött az én időm, és a 40MBit/sec-es szörfölések időszaka! A DigiTV-t ismerem, a korábbi lakásomban is ők adták a netet. Tudtam, hogy elég megbízható a szolgáltatásuk, a sávszélesség is elegendő, tehát minden jó. Egyedül akkor van baj, ha valami elromlik. Felhívni őket ugyanis egy egész napos program, és ha végül fel is veszi valaki, akkor sem tud segíteni. Egyszóval ha az ember rászorul az ügyfélszolgálatukra, akkor nagy bajba kerül!

Na tehát megvolt a döntésem, és fizetni akartam a DigiTVnek azt a havi 5e Forintot, azért amit nyújtani képesek, bármi is az. Akartam. Nagyon. Nem kellett meggyőzni prospektusokkal, és egyéb reklámfogásokkal sem. És mivel az összes szomszédom már DigiTV-s, így technikai probléma sem lehet.

Gondoltam én nagy naívan!

Merthogy telefonáltam a DigiTV központba egyszer, hogy mindent megérdeklődjek. Azt mondták, hogy papíron ugyan 90 nap, de általábn két hét alatt bekötik a szolgáltatást. Gondoltam ez jó, akkor megkérdezem mennyi idő lemondani az Invitelt. Az is klappolt a menetrendbe!

Fel is hívtam a DigiTV központját másodszorra, ahol el is kezdték felvenni a megrendelésem, de amikor a bekötés határidejéhez ért az ügyfélszolgálatos, akkor kedvesen közölte, hogy mégsem tudja felvenni a megrendelésem.

:O

Merthogy a bekötési határidő több, mint 90 nap lenne, és a rögzítő felületen, amin ő dolgozik csak ennél kisebb értéket írhat be. Így nagyon sajnálja, de mégsem tudok előfizetni a szolgáltatásra.

:O :O :O Most mi van???? :O :O :O

Én fizetni akarok! Kivárom a 90 napot is! (Bár fura volt kicsit, hogy először csak két hét, most meg 3 hónap!) De mégsem fizethetek??? Ne már!!!

Gondoltam, ha ilyen gyorsan változnak a dolgok, teszek még egy próbát! Felhívtam harmadjára is központot, de többet már nem álltak velem szóba.

Ekkor eszembe jutott, hogy kb. egy éve volt itt egy DigiTV-s muksó, egy üzletkötő, aki akkor kijött házhoz. Előszedtem a névjegyét, és felhívtam. Csodák csodája, másnap kijön, megírjuk a megrendelést, és 30 napos határidővel vállalja a bekötést (kötbér terhe mellett!). De privátba két hétre tippeli a dolgot.

Most akkor hogy is van ez? Máig sem értem! De már nem is érdekel! Legyen végre normális netem, olcsón. Ez a lényeg! És reménykedek majd erősen, hogy semmi sem fog elromlani, és nem kell őket soha felhívnom!

Utózönge

Nos a cikk megírása óta eltelt némi idő, és azóta a Digi ügyfele lettem. Az Invitel viszont az eszközeit csak nem akarta elvinni tőlem. Ezeket ugye csak bérli az ember. Sejtettem én, hogy ezzel még lesz gondom, hisz a szerződésekből, és a többszöri telefonálgatások során kiderítettem, hogy ezeket nekik kéne innen elvinni, méghozzá a felmondást követő 30 napon belül.

Vártam, vártam, és mint a mesében szépen el is telt 3 hónap, és az eszközök még mindig nálam voltak. Én pedig egyre türelmetlenebb lettem, hisz csak pakolgattam a cuccot innen-oda, majd vissza. Még a végén egyszer leejtem, eltörik, elhagyom, elfelejtem hova tettem, stb. és fizethetem ki. Szóval addig-addig zaklattam őket telefonon, míg vagy 4-5 hónap után nagy kegyesen megengedték, hogy személyesen is bevihessem a gödöllői irodájukba.

Ezt meg is tettem, írtunk is papírt, amit jól el is tettem. Csodák csodája rá egy hétre telefonon felkeresett egy Inviteles ember, hogy akkor eljött az idő, és ő bizony elvinné a nálam lévő eszközöket, merthogy ugye a szerződésünk megszünt. Mondom "Hohohó, hát én már azt bevittem!", mire ő "Oké, akkor rendben vagyunk."

Oké, akkor végre rendben vagyunk, gondoltam. De persze dehogy voltunk még rendben!

Ugyanis rá egy hónapra egy igen szigorúan megfogalmazott ajánlott levelet kaptam tőlük, miszerint még mindig nálam vannak az eszközök, amiket vagy visszaviszek 3 napon belül, vagy kiszámláznak nekem vagy 100.000 Forintot! Komolyan mondom, mintha megloptam volna őket! Ráadásul az eszközök tételes felsorolása nem is azokat az eszközöket tartalmazta, amik nálam voltak.

Telefonos megkeresésemre kedvesen elmondták, hogy meghibásodott a rendszerük, és minden akkoriban felmondott ügyfelük adatait elvesztették, így nem tudják kinél vannak még ott az eszközök, így mindenkit felszólítottak. Nekem - ha megvan az átvételi papírom - nincs is más teendőm, mint eljuttatni azt hozzájuk, és akkor végre rendben leszünk. "Ugye az megvan?" kérdezte, ha lehet még kedvesebben, az ügyintéző. "Az a ficni-fecni WC papír?" kérdeztem én is kedvesen vissza. "Igen-igen, az", jött a válasz.

Nos velem nem sikerült kiszúrniuk, hisz én akár 10-20 évig is képes vagyok eltenni a nyeretlen lottószelvénytől kezdve a használt papírzsebkendőn át mindent. Szóval simán elküldtem nekik. De ezek után már csak szigorúan a másolatot! Merthogy nem volt ez az egész ügy egy kicsit sem lenyúlás-gyanús! Ááá, nem...További érdekes tartalmak
Szabó Tibor
Babaruha olcsón
Női sofőr
Béka-kirakós
Weblapépítés
Rulett okosan
Nyaralás
Flash játékok

Kiemelt oldalak
Mesék gyermekeknek
FotoRace - képértékelés
Vitalfood, étrendtervező
Utazás Okosan
Levelezőlista OkosanMondásokwww.canga.hu :: Toplista :: Statisztika :: Bannercsere ::