Női sofőr

Női sofőr


Fogyókúra
Kívácsi vagy, hogy mennyit kell enned, hogy csökkenjen a testsúlyod?
www.vitalist.hu


Tiszteletkörök a szebbik nem felé

Nem ez most nem egy hímsoviniszta cikk lesz, hiszen akár a szemüveges béna fickókról is írhatnék! És azok közül is főleg ugye a kalaposok a veszélyesek! Ők a legnagyobb főkolomposok! ;)

De hogy a témánál - a női sofőröknél - maradjak, gyorsan le kell szögeznem, hogy nem is mindenkire, minden nőre vonatkozik jelen írás. Ismerek nem is egy igen jó női sofőrt, akik az autóvezetés terén messze felülmúlják a férfakat.

Összességében tehát elmondható a tiszteletkörök végén, hogy akinek nem inge az bizony ne is vegye magára dolgot.

Azok a bizonyos női sofőrök

Merthogy bizony vannak olyanok is szép számmal! De milyenek is ezek a női sofőrök? Miért van az, hogy még nők szájából is gyakran hallom a következő kifejezést? "Na, ez tutira nő!!!" Pedig a statisztikák szerint elvileg a nők sokkal kevesebb galibát okoznak az utakon? A statisztkák pedig ritkán tévednek.

Ebben a kérdésben nem is igazán lehet okosat mondani, így inkább én is csak egy tipikus jelenségről beszélnék! Na nem a parkolásos, vagy tolatásos esetekre gondolok. ;) Neeem.

Nézzük azt az alapfelállást, hogy reggel araszolunk a legnagyobb forgalmi dugóban, amit el lehet képzelni, és félúton az a mentő ötletünk támad, hogy talán ha letérnénk a főútról jobbra, talán arrafelé jobban haladhatnánk. Persze arra sem jobb a helyzet, de ez most mellékes. A lényeg inkább csak az, hogy mi szeretnénk bármilyen indokkal sávot váltani, vagy egyszerűen csak besorolni.

Ilyenkor nekünk két választásunk van.

A szebbik módja a sávváltásnak, hogy kitesszük az irányváltó jelzésünket (azaz indexelünk), majd amikor valaki beenged, szépen átsorolunk, és a végén illedelmesen megköszönjük. Egy karjelzéssel, és ha azt nem venné észre a kedves dugóban araszoló, és minket beengedő sorstársunk, akkor a vészvillogó felvillantásával is.

A másik módszer egy kicsit agresszívabb. Egyszerűen elkezdünk sávot váltani egy erőteljesebb kormánymozdulattal, hisz aki ott van az majd kénytelen-kelletlen beenged, hisz nem is lesz más választása, majd esetleg- ha már tutira átjutottunk - indexelhetünk is. Sőt ha jófejek vagyunk esetleg vészvillogóval, vagy kézjelzéssel bocsánatot is kérhetünk, amiért ilyen bunkón oldottuk meg a helyzetet. Bevallom, amikor még Trabanttal jártam más választásom nem volt, hisz olyan büdös kocsival várhattam volna illedelmesen hogy beengedjenek. Amióta viszont én is áttértem a nyugati autók használatára, nekem is sikerült átszoknom a sávváltás udvariasabb formájára.

Apró megjegyzés, hogy saját tapasztalatom alapján egyre kevesebb a vadbarom az utakon, egyre előzékenyebbek és türelmesebbek az emberek egymással, ami igen jó dolog! Lassan tényleg öröm lesz az autózás, még a dugókban is. (Persze csak akkor, ha az elpöfékelt benzin árára nem gondol közben az ember!)

De hogy jönnek ide a nők!?

Gondolom más is szokott sávot váltani!? Gondolom más is általában a sávváltás udvariasabb formáját használja!? Gondolom mást sem engednek be minden esetben egyből, ahogy kirakja az indexet!? És gondolom más is mindig megnézi magának, hogy vajon ki volt az aki nem engedte be, és vajon miért!? Nos én is!

És hogy mik a tapasztalataim? Ha tízszer nem engednek be, akkor abból hétszer(!!!) női sofőr nem enged be. A maradék három esetben egy szemmel láthatóan vadbarom kinézetű fickó, vagy egy már említett szemüveges béna fickó (esetleg kalappal kiegészítve) ül a volánnál.

Ide is kívánkozik egy gyors megjegyzés, miszerint én ez utóbbi kategóriába tartozom, tehát egy szemüveges béna fickó vagyok, de mentségemre legyen mondva, hogy kalapom az nincs!

Na de a lényeg, hogy az esetek többségében a nők azok, akik egyszerűen nem engedik be a szerencsétlen sávváltásra várókat. Komolyan mondom a minap úgy jártam, hogy addig-addig nem engedtek át, míg a végén már meg kellett állnom - komoly fennakadást okozva a sávomban - mert több száz méteren keresztül hiába indexeltem, mellettem egymáshoz tapadva 3 nő ment egymás után és figyelve arra, hogy pont mellettem maradjanak (gondolom ezt azért nem direkt), és így képtelen voltam átsorolni. Komolyan ügyeltek arra, hogy tíz centinél több hely ne maradjon a kocsijuk között, nehogy valaki oda bepofátlankodjon! Még úgy is, hogy én szemmel láthatóan feltartom a saját soromat ami mehetne, ők pedig a piros lámpa miatt csak álldogálnak. Még jó, hogy csak hárman voltak!

De gondolom mindezt nem csak én vettem észre!? Nem csak én kerültem már ilyen helyzetekbe!?

Összességében azonban én úgy látom, hogy ezek a női sofőrök nem direkt csinálják mindezt. Igen jóindulatú vagyok, így feltételezem, hogy ők egyszerűen csak nem is veszik észre, hogy én sávot akarok váltani! Hiába húzódok kicsit arra a kocsimmal, hiába rakom ki az indexet, egyszerűen nem látják meg, mit szeretnék. Mert egyszerűen csak telefonálnak, vagy rúzsoznak, vagy erősen a kormányt markolva meredten nézik az előttük haladó rendszámtábláját. (Arra nem is merek rágondolni, hogy vajon mi járhat a fejükben!)

Tapasztalataim szerint a korosztályt tekintve minél idősebb női sofőrről beszélnünk annál biztosabb, hogy nem fog beengedni. És annál biztosabb az is, hogy nem rúzsozza magát, hanem a kormányt erősen markolva meredten néz előre, ezért nem vesz észre.

De Hööölgyeim! Ezen poszt keretein belül kérlek titeket, hogy lássatok is az utakon ne csak nézzetek, és hogy legyetek engedékenyebbek! Véleményem szerint a közlekedésnek nem az udvariaskodásról kellene szólnia! A közelekdés az más tészta. Én ott az egyenjogúságra szavazok. 

Végszó

Sajnos a jó női sofőrökről nem tudok cikket írni, mert őket nem veszi észre az ember. Hiszen mindent remekül megoldanak, figyelnek arra is, hogy más se ragadjon be a kereszteződésbe, stb.

És persze nem tudok cikket írni az udvariatlan férfiakról se, hisz ebben igen kevés a tapasztalatom. Pedig a jelenség adott! Feleségem például rendszeresen jár úgy, hogy ha kinyit egy ajtót, akkor azon először egy pofátlan fickó tolakszik át, amíg ő - Nő létére - tartja azt!

De erről majd írjanak inkább a nők! Addig is körültekintő közlekedést kívánok mindenkinek!További érdekes tartalmak
Flash játékok
Maroevich Zsolt
Bankok
Penészedés
Mese
Weblapépítés
Konnektor
Okosan.org

Kiemelt oldalak
Mesék gyermekeknek
FotoRace - képértékelés
Vitalfood, étrendtervező
Utazás Okosan
Levelezőlista OkosanGatech Bt.www.canga.hu :: Toplista :: Statisztika :: Bannercsere ::