Nyakkendőkötés

Nyakkendőkötés
Magyar nyakkendőkötés Angol nyakkendőkötés


Fogyókúra
Kívácsi vagy, hogy mennyit kell enned, hogy csökkenjen a testsúlyod?
www.vitalist.hu


Nyakkendőcsomó-típusok

Bár a nyakkendőt sokan mindennapos munkaeszközüknek tekintik, a legtöbben csak ritkán, mondjuk esküvők alkalmával viselik. Alkalmanként azonban majdnem biztosan szükségünk lesz rá, tehát a megkötésének megtanulására mindenképpen érdemes időt szánni!

Talán nem mondok újdonságot, de többfajta nyakkendőkötési technika létezik. Vannak egyszerűbbek, és bonyolultabbak. A különbség közöttük a végeredményként keletkező csomó kinézetében rejlik. Kezdőknek célszerű egy nyakkendő-kötési technikát elsajátítani, és azt jól begyakorolni. Haladó nyakkendősök variálhatnak a különféle csomók között. (például egyszerű csomó, fél-Windsor, Windsor, kereszt csomó, kiscsomó, kettős kötés)

A nyakkendő megkötésének számos változata van, a választásnál vegyük figyelembe a nyakkendő szélességét, valamint testalkatunkat. Széles nyakkendő, vagy filigrán alkat esetén inkább a kisebb méretű csomókat részesítsük előnyben, keskeny nyakkendő vagy erősebb testalkat esetén köthetünk nagyobb méretű csomót mint pl. a keresztkötés vagy a kettős kötés. Kezdőknek az egyszerű csomót ajánljuk, melynek megkötése könnyen elsajátítható.

Nyakkendőkötés, a háromszög forma

Egy egyszerűbb nyakkendő-csomó

Gomboljuk be a felső inggombot, tekerjük át a nyakkendőt. Jobb kezünkben van a vége, bal kezünkben a hosszabbik rész, a röviden tegyük át a hosszabbikat, húzzuk fel, ameddig csak tudjuk, lehetőleg a keskeny részen legyen a kötés. Húzzuk át alatta, majd elöl keresztbe. Ez lesz a felső része a csomónak. Dugjuk be a kettő közé, húzzuk át, majd amit az előbb keresztbe tettünk, az alatt húzzuk végig. Egyenesítsük ki, ellenőrizzük a hosszát. A hátsó részt fűzzük be az ingbe.

Tipp: Ha sehogy sem boldogulsz a nyakkendő megkötésével, akkor neked csak igen ritkán lehet szükséged erre, így folyamodj inkább "cselhez"! Egyszer biztosan találsz majd valakit, aki tud nyakkendőt kötni. Köttesd is meg vele az összes nyakkendődet, és ha végzett ne bontsd ki a csomókat, hanem úgy ahogy van, megkötve tedd el a nyakkendőket. Így bármikor előhúzhatod bármelyiket, és nem kell bajlódnod a megkötésükkel. ;)

Néhány kötési technika

nyakkendokotes1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyakkendőkötéssel foglalkozó egyéb oldalak

Részletes, képekkel illusztrált, nyakkendőkötési technikák
Nyakkendő megkötése
Szöveges nyakkendőkötési leírásokTovábbi érdekes tartalmak
Ismerősök
Lőwy Árpád
Alma: dalok
Rulett okosan
VV Alekosz
Buda Gábor
Formák
Zombi-mánia

Kiemelt oldalak
Mesék gyermekeknek
FotoRace - képértékelés
Vitalfood, étrendtervező
Utazás Okosan
Levelezőlista OkosanKonnektorwww.canga.hu :: Toplista :: Statisztika :: Bannercsere ::