PHP obfuszkálás

PHP obfuszkálás


Fogyókúra
Kívácsi vagy, hogy mennyit kell enned, hogy csökkenjen a testsúlyod?
www.vitalist.hu


Mi az obfuszkálás?

Az obfuszkálás jelen esetben a PHP kódok olyan mértékű megváltoztatása, -összezavarása, hogy azt már emberi szem nem, vagy csak igen nehezen olvashassa ki, ugyanakkor a kód továbbra is futtatható maradjon.

Tipikus felhasználása, amikor egy ügyfél szerverére telepítesz PHP kódokat, valamiféle időkorlátozással, és amit természetesen nem szeretnél az ügyfél által módosíthatóvá tenni. ;)

Tehát ha el szeretnéd rejteni a forráskódodat a nagyvilág szeme elől, akkor obfuszkáld azt, és ember legyen a talpán, aki visszafejti. Viszont itt nagyon fontos megjegyezni, hogy csak olyan forrást zavarj össze, aminek megvan az eredeti változata is! Nem volna szerencsés, ha egy apróbb javítási igény miatt mindent újra kéne írnod. (Merthogy az valószínűleg egyszerűbb lenne, mint visszafejtegetni minden összezavart kódrészletet.)

Hogyan működik a PHP kódok elrejtése?

Megírod a saját jól működő programodat, amit aztán el szeretnél rejteni.  Majd keresel egy jól működő obfuszkátort, és a forrásaidról készített másolatokat összezavarod. Végül ezt az elrejtett forráskódhalmazt már bárhova bátran feltelepítheted.

Szélsőséges esetben akár te is írhatsz saját PHP kód elrejtésére alkalmas eszközt. Az elrejtés lényege, hogy pl. a változónevek beszédességét megszünteti, a struktúráltságot eltünteti, stb.

Egy komolyabb obfuszkátor képes a következő kódolásra is:

Alapforrás
function WriteText($text)
{ print($text); }


Bekódolva
SWyDUWmVUWGJTWOQWW2ESXJi[pWwZ5Src45iW5KreIWW[Zi2LES2[Zi2LS1Mf{CydomweEhmeIW6eEl9JJ1?


obfuszkator, php kód elrejtése profi szinten, PHP mooooFenti kódolást a PHP Moooo neveztű obfuszkátor produkálta, melynek a működését a belinkelt oldalon ki is próbálhatod.További érdekes tartalmak
Buda Gábor
Babakocsi-választás
Politikai szavazás
Élet a Facebookon
Kapócs Zsóka
Művészet
Béka-kirakós
StarCraft

Kiemelt oldalak
Mesék gyermekeknek
FotoRace - képértékelés
Vitalfood, étrendtervező
Utazás Okosan
Levelezőlista OkosanSzabó Tiborwww.canga.hu :: Toplista :: Statisztika :: Bannercsere ::