Simándy József

Simándy József


Fogyókúra
Kívácsi vagy, hogy mennyit kell enned, hogy csökkenjen a testsúlyod?
www.vitalist.hu


Simándy Liget weblap

Nemrég megkerestek a lakóparktól, hogy kellene egy jó kis weblap, amin az ott élők életét érintő ügyekről lehetne tájékozódni. Sajnos minderre semmiféle anyagi forrás nem állt rendelkezésre, így végigjártuk az összes ingyenes lehetőséget, blogrendszert. Hazai és külföldi tárhelyeken egyaránt megfordultunk, azonban a gyenge látogatottság, és az ingyenes webhelyek megbízhatatlansága minden esetben a weboldal elérhetetlenségét eredményezték.

Ilyenformán közel egy éven át a Simándy József lakópark weboldala hol itt, hol ott bukkant fel. Gondolom az újabb és újabb értesítőkön a lakók már csak somolyogtak magukba, hogy: "Na tessék, már megint próbálkoznak a fiúk..."

A legjobb eredményt végül a lifeblogs.org oldalain találtuk meg, ahol végülis a Simándy Lakópark hivatalos oldala már hosszabb ideje képes üzemelni! Komoly köszönet érte a szerkesztő lelkiismeretes munkájáért!

De nézzünk egy kis viccnek szánt tartalmat is a jó helyezés érdekében!

Simándy, vagy Simándi?

Meggyőződésem szerint Simándy József nevét "y"-al kell írni. Azonban mindezt a helyi önkormányzat munkatársai máshogy gondolták, így az itt élők hivatalos okmányaiba a Simándy Liget hasonló nevű utcáját már "i"-vel írták. Mindeki legnagyobb örömére, merthogy öröm az ilyen okmányt mutogatni például egy iskolában. És hogy melyik iskolában? Hát természetesen a szintén kistarcsai Simándy József Általános Iskolában. De a biztonság kedvéért nézzük, mit is ír a Wikipédia Simándyról!

És ha már művelődünk kicsit, akkor semmiképpen ne hagyjuk ki Erkel Ferenc Bánk Bánját sem Simándy József előadásában! "Hazám, hazám"

Simándy úttársulat, járdaépítés, miegymás

A térségnek van már útépítésre létrehozott társulata is, melyet a helyi önkormányzat mérsékelen támogat, az itt lakók saját pénzen járdákat is építhettek, így nagy az öröm arrafelé. Hordják is a népek egymás portája elé a munkások által széthagyott sittet! De hát ugye valamivel be kell fedni a korábban ott sétáltatott kutyák piszkát, szóval nincs is ezzel semmi probléma!

Családias hangulat, barátságos földutak, közös hóemberépítés, és - tábortűzgyújtás jellemzi tehát az itteni életet. Ennek még Simándy József is biztosan örülne!

simandy_jozsef

Simándy József biográfia

simandy1916 - 1997

Simándy József 1916. szeptember 18-án született Kistarcsán. Négy elemit, majd négy polgárit végzett, utána a Szürketaxi vállalatnál autószerelést tanult, ott is dolgozott 1939 őszéig. A hajdani Városi Színház szerződtette "kardalos segédszínésznek". Egy évvel később az Operaház kórusába került.

Simándy a Zeneművészeti Főiskolán dr. Székelyhidy Ferenc növendéke. Vaszy Viktor 1945-ben szólistának szerződtette a Szegedi Nemzeti Színház operatársulatába; a Magyar Állami Operaház 1947 tavaszán vendégnek, majd tagjai sorába szerződtette. Turiddun és Don Josén kívül néhány év alatt Simándynak a következő szerepek jutottak: Lohengrin, Gabriele Adorno, Vlagyimir (Igor herceg), Radames, Walther von Stolzing, János (Az eladott menyasszony), Manrico, Fiatal legény (Kodály: Székely fonó), Rotarides (Kenessey: Az arany meg az asszony), Don Carlos, a Mantuai herceg, Lenszkij, Riccardo, Erik, Bánk bán, Oleg Kosevoj (Mejtusz: Az ifjú gárda), Florestan, Gyuri (Polgár Tibor: Kérők), Tamino.

1956 őszétől évekig "ingázott" Budapest és a müncheni Operaház között Simándy József; odakint több olyan szerepet énekelt, amelyeket itthon soha: Edgardo, Alfredo (Traviata), Olasz énekes (A rózsalovag), Rinuccio. További szerepei a Magyar Állami Operaházban: Gyula Márton (Hajdú Mihály: Kádár Kata), Hunyadi László, Otello, Des Grieux, Murat (Erkel: Brankovics György), Cavaradossi, Canio, Homonnay (A cigánybáró).

Simándy József 1953-ban Kossuth-díjat, 1962-ben Érdemes Művész, 1964-ben Kiváló Művész címet kapott. 1973 novemberében vonult nyugdíjba, de továbbra is gyakran fellépett, az 1980-as búcsúelőadásig. Budapesten halt meg 1997-ben.

Simándy szobor Kistarcsán

A Szegedi Nemzeti Színházban emlékestet rendeznek szeptember 18-án Simándy József születésének 90-ik évfordulóján. A közreműködők között találjuk a Szegedi Simándy Énekverseny legjobb előadónőit. A hölgyek mellett azok az énekesek is fellépnek, akik az elmúlt években megkapták a Simándy család Fiatal tenoristákért című emlékplakettjét, Kelemen Kristóf szobrászművész alkotását.

Az emlékest főpróbájának tekinthető a szeptember 10-ei operaházbeli emlékkoncert, ahol az énekesek és énekesnők ugyanazok lesznek. Más lesz viszont a zenekar. Szegeden a színház zenekara kíséri a produkciókat, míg a fővárosban a Magyar Állami Operaház Zenekara Kesselyák Gergely minap lemondott fő-zeneigazgató vezényletével muzsikál. Az Operaház első emeleti nézőtéri folyosóján azt a mellszobrot is megtekinthetjük, melyhez hasonlót július 30-án lepleznek le Balatongyörökön. Az is, meg az új is Kelemen Kristóf munkája.

S hogy miért pont a Balaton mentén lesz az új Simándy szobor? Mert a tenorista itt vett nyaralót fél évszázaddal ezelőtt, itt volt szőlője, itt termelte a finom balatoni bort. Présházát már eladta ugyan a család, de az új tulajdonos is ápolja a hagyományokat. Tátrai Oszkár is bemutatja a présházban még meglévő simándy-féle óborokat. A szoboravatás után Györökön szabadtéri emlékműsor lesz.

Koncert lesz Keszthelyen is, augusztus 25-én. A Simándy Baráti Társaság a Balaton Színházban szervezi meg az 1997. március 4-én elhunyt művész emlékére. Már a tizedik nyár lesz, hogy összegyűlnek itt a tisztelők. S ha már a koncerteknél tartunk, ne hagyjuk ki a sorból a gazdagréti Szent Anna Templomot sem, ahol László Atya szervez emlékestet június 2-án.

Amennyire biztos a györöki szoboravató, olyannyira képlékeny a kistarcsai. A művész szülőhelyére álmodtak egyet a Kistarcsai Kulturális Egyesület tagjai a 90-ik születésnapra. Janzer Frigyes szobrászművész kicsinyített modellje a családnak is, meg a felkért lektoroknak is tetszett, s a szülőváros is ingyen telket adott hozzá. A szobor Símándy Józsefet leghíresebb szerepében, Bánk bán jelmezben ábrázolja majd

Sajnos a telken kívül az önkormányzat mással nem támogat. Az egyesület elnöke most adakozásra szólít, s vállalja, hogy a költségekhez legalább félmillió forinttal járulók nevét emléktáblán tüntetik fel. Májusban a Szent István Bazilikában szerveztek erre a célra jótékonysági egyházzenei hangversenyt, amit kétezernél is többen tekintettek meg. A művész repertoárjából a Hanglemezgyártó újabb válogatás-CD-t s jelentet meg, s kapható még a boltokban a Simándy József újra „megszólal”… című riport- és dokumentumkötet is.

Mi is ez itt?

Ez a minimál-oldal a Simándy József Lakópark nem hivatalos rajongói oldala. Igazándiból csak egy programozói újjgyakorlat, mely azt hivatott vizsgálni, hogy működik-e a keresőoptimalizált forráskód, mely ezt a blogmotort hajtja, és ennek hatására hol landol az oldal a Google listáján Simándy nevére. Remélhetőleg hatékonyan fog működni, és a keresőkben elért rangjával képes lesz támogatni a lakópark hivatalos weboldalait is!

Látogas el a Simándy József Lakópark oldalára is!

Illetve itt van még néhány, a témával foglalkozó egyéb oldal:
http://simandy.wordpress.com/
http://www.simandy.eoldal.hu/

Eredmények

A mai napon (2012.09.18.) ellenőriztem az oldalt a google találati rangsorában, és már a 23.-ik helyre küzdötte fel magát a "Simándy" kulcsszóra! Tehát végülis nem mondható sikertelennek a próbálkozás, hiszen lakóparkunk már erre a kulcsszóra is elfogadható pozícióba került.

Ma (2012.11.26.) ismét megnéztem a Simándy keresést, és már a tizedik helyen az oldal. Sajnos időközben a tényleges hivatalos oldal ismét megszűnt működni, így úgy nézem hogy lassan átveszem a Simándy József Lakópark hivatalos honlapjának a szerepét.

Ha esetleg valakinek van még tudomása a Simándy József Lakóparkról szóló egyéb oldalakról is és megkeres, szívesen linkelem az ajánlott oldalt. Elérhetőség az oldal alján a Kapcsolat menüpont alatt.További érdekes tartalmak
Női sofőr
Nyaralás
Politikai szavazás
Rulett okosan
Facebook gomb
StarCraft
Okosan.org
Alma Együttes

Kiemelt oldalak
Mesék gyermekeknek
FotoRace - képértékelés
Vitalfood, étrendtervező
Utazás Okosan
Levelezőlista OkosanKábelTVwww.canga.hu :: Toplista :: Statisztika :: Bannercsere ::