Travian élményeim

Travian élményeim


Fogyókúra
Kívácsi vagy, hogy mennyit kell enned, hogy csökkenjen a testsúlyod?
www.vitalist.hu


Bevezető

Annak idején egy haverom hívta fel a figyelmem az online játszható stratégiai játékra a Travian-ra. Eléggé el is mélyedtem benne, mérsékelt sikereket is sikerült elérnem, és most jól el is mesélem, hogy hogyan is játszottam annak idején.

Nem egy játékleírás következik tehát, hogy mikor mit kell építeni, hisz abból rengeteg létezik, inkább egy rendhagyó élménybeszámoló. És mivel nem is igazán legális eszközöket használtam, nem is szánom követendőnek a példámat. ;)

A kezdetek

Az első játékomban majdnem teljesen szabályosan játszottam, és természetesen a germánokkal. Viszont mivel kezdő voltam, és nem is időben regisztráltam, így eléggé a világ végére kerültem, ráadásul elég sok hibát is elkövettem. Viszont a környezetemben csak hasonló játékosok voltak, így mindezt aktivitással tudtam pótolni, így a saját területemen hamar uralkodóvá váltam.

Pár agresszívebb szomszédot leigáztam, betörtem, a többiekkel pedig gyümölcsöző együttműködést alakítottam ki. Az idő múlásával pár szomszédom megunta a játékot, és faluikat rámtestálták. Azonban a végjátékban olyan messze voltam a történésektől, hogy a rengeteg falvamból a világcsoda-védésre csoportosított több tízezer védőm ellenére sem éreztem magaménak a csatát.

Összességében azonban - bár a klánszövetségem elvesztette a játékot, -azért remek móka volt az egész. Viszont nem voltam felkészülve a játék időtartamára. Ezt ugyanis nem napokban kell mérni, inkább bőven hónapokban. A végén már gyakran voltak abból problémáim, hogy nem tudtam 0-24-ben online lenni.

És pont emiatt ébredtem rá a Travian alapigazságára is, azazhogy aki 0-24-ben aktív tud maradni, az lesz igazán sikeres. Illetve minél több ilyen játékos szövetkezik egy klánba, annál sikeresebb lesz az a klán. Nekem erre sajnos nem is volt, és nem is lesz időm soha.

A másik fontos alapigazság, hogy a magányos farkasok magányosan halnak meg. Hiába a legerősebb hadsereg, a tömeg előbb utóbb legyőzi a magányos harcosokat. Nagyon fontos a kommunikáció, és barátok -, segítők szerzése, egy jó klánhoz való csatlakozás.

Az igazi móka

Az első játékom tapasztalatai alapján felmerült bennem az az ésszerű igény, hogy kevesebb játékidővel is sikeresebben játszhassak. Barátaimmal sokat tanakodtunk, és arra a megoldásra jutottunk, hogy ez a játékszabályok betartása mellett nem lehetséges. Ráadásul a rengeteg kutatás után azt is láttuk, hogy erre az igazságra már más is rájött.

Sokan dicsekedtek azzal a játékban, hogy többszáz támadásuk fut állandóan, és milyen sokat farmolnak. Nos aki már játszott becsületesen, az tudja, hogy ez a lehetetlenség határát súrolja. Ezer támadást pedig kézzel menedzselni szerintem lehetetlen. Marad tehát az, hogy aki ilyet állít, az nem játszik becsületesen. Erre a feladatra ráadásul számos program létezik, mely letölthető, és használható. Talán még frissítik is azokat az illetékes elvtársak, így mindig naprakészek.

Ezekkel a programokkal lehet automatikusan építkezni, támadni, stb. stb. Mindezt pedig úgy, hogy ott sem vagyunk a gép előtt! Ez már kezdett szimpatikussá válni! ;) Gondolom azonban, hogy az ilyen nyilvános programokra felkészültek már a Travian üzemeltetői, és ha nem is könnyen, de azért képesek észlelni a használatukat.

Viszont én is, és a barátaim is programozók vagyunk! ;)

Úgyhogy neki is vágtunk a játéknak, de már ezzel az új szemlélettel, azazhogy úgy segítsünk magunkon, ahogy programozóként tudunk! Hárman kezdtük, mindhárman saját programot kezdtünk fejleszteni, és nem tudatosan ugyan, de végül is némi versengés alakult ki közöttünk, hogy melyikünk programja játszik helyettünk(!) jobban, sikeresebben, önállóbban. A dolog egy egyszerű szakmai kihívássá változott. ;)

Végül de nem utolsósorban pedig már nem a hazai, hanem a nemzetközi szerveren indultunk neki a feladatnak, az angol nyelv gyakorlása céljából.

Az általunk létrehozott eszközökkel képesek voltunk automatikusan építkezni, fegyverkezni, és farmolni is. Értelemszerűen a saját programomat ismerem a legjobban, így a továbbiakban arról írok pát szót. Természetesen több falut is kellett kezelni, ráadásul - ha már lúd legyen kövér - több logint is. Bizonyos esetekben némi paraméterezéssel a program önnállóan tudott dönteni, hogy mit építsen, illetve képes volt a katonai veszteségeket pótolni, és állandó szinten tartani hadsereg létszámát. Képes volt kezelni olyan listákat, hogy kit érdemes megtámadni, és meg is támadta ezeket a célpontokat. Képes volt korrigálni is, és ahol veszteséget szenvedtek a csapatok, oda egyre nagyobb támadásokat indított, stb. Csináltam bele egy normális térképet is, ami vagy 50x50es volt. A haverjaim programjai is hasonló funkciókkal bírtak. Egyszóval igen inteligens kis eszközöket hoztunk létre, amivel soha nem buktunk le.

Egy ilyen programmal már játszi könnyedséggel lehetett többezer támadást indítani egy időben. Annyi támadásom volt egyszerre, hogy az elsőnek szerverként beállított számítógép nem is bírta az iramot, egy újabbat, erősebbet kellett beállítanom a feladatra. Dőlt is a pénz, ment a játék rendesen.

Cselek, viccek, eredmények

Az egyik haveromnak annyi ideje maradt így, hogy képes volt egy új bejelentkezést is létrehozni, és felfejleszteni annyira, hogy egy kis mókát eszeljen ki a számomra. Egy török gyereknek adta ki magát, aki üvöltve,és káromkodva levelezett velem magyarral. A magyarok szerinte ősi ellenségei az ő szent török népének, akik megszállták az ő országát, és zsarnokoskodtak rajtuk. Sokáig megvezetett, de a végére már egész jól szórakoztam a levelein! ;)

Amúgy gondolom tömte is magát onnan, de nem zavart! Merthogy én meg igen jó barátságba kerültem egy szomszédommal, aki angliai volt, és miután klánjában igen sokban számíthatott rám, megvendégelt egy kisebbfajta aranyheggyel, azaz befizetett nekem egy prémium hozzáférést, így meg is alapozta a jövőmet. :D

És hogy mire jutottunk? Igen sikeresek lettünk. A rengeteg támadás, és a gyors fejlődés meghozta az eredményt. Mindhárman medált kaptunk mint a leggyorsabban fejlődő játékos. A komám megszerezte az első helyezést is, én ha jól emlékszem a harmadik lettem. Illetve bezsebeltünk a legtöbbet támadó medálokból is párat. A végén én már 10-20 órányi körben is farmoltam. A farmlistám többszázas volt. Persze könnyen ment, hisz két-három napi figyelés után automatikusan állította össze a programom a listát.

Sajnos amikor kikoptak a könnyen elérhető farmok, és már olyan játékosokat kellett volna támadni, akik komolyan védekeztek, akkor már a program mellett is egyre többet kellett volna a gép mellett ülni, egyre több levelet kellett volna megírni a sikeres folytatás érdekében, így az érdeklődés is egyre lankadt. Ennek hiányában végül nem is fejeztük be a játékot, kiszálltunk még bőven a végjáték előtt. Körülbelül 2-3 hónapot játszottunk. 

Szóval ez volt az én kis élményem ezzel a remek játékkal. Egy tanulságos élmény, amiből sokat tanultam. Ha lesz még egyszer időm játszani, biztos ellátogatok még a Travian világába!További érdekes tartalmak
Google reklám
StarCraft
Babakocsi-választás
Penészedés
Gatech Bt.
Nem alszik a baba!
Alma Együttes
Mese

Kiemelt oldalak
Mesék gyermekeknek
FotoRace - képértékelés
Vitalfood, étrendtervező
Utazás Okosan
Levelezőlista OkosanSzabó Tiborwww.canga.hu :: Toplista :: Statisztika :: Bannercsere ::